Hur man gör hårspa hemma i bara 5 steg

Vad handlar Hair Spa om?

Om du går in på en hårspa tar terapeuten först en titt på vilken typ av hår du har, dess kvalitet osv. Därefter erbjuds du lämpliga medel och förpackningar. Vissa spa har också en proteinbehandling för håret. Tanken är att föryngra och skydda håret. Ett serum blandas med balsam på håret. Jag rekommenderar att man använder arganolja, som är mycket välgörande och kan tränga in i hårstrået och återställa fukten. Efter inoljning och schampo appliceras en djupt konditionerande mask eller packning gjord av naturliga ingredienser på håret och masseras väl.

5 steg för att göra hårspa hemma

Tron på mineralvattnens terapeutiska krafter går tillbaka till många århundraden. Ordet ”spa” har sina rötter i den antika romerska och grekiska civilisationen och står i princip för ett helande bad i mineralrikt källvatten. Ett hårspa handlar inte bara om att skämma bort håret med massage. Det ger också näringsämnen till håret med en mängd olika förpackningar. De fem viktigaste är: hårolja, massage, schampo, balsam och hårmask.

  1. Massera hårbotten: Detta är det första steget för att påbörja en hårbehandling hemma. Värm upp lite kokosolja eller olivolja. Massera ditt huvud försiktigt. Detta ökar blodcirkulationen och ökar hårväxten.
  2. Ånga håret: Doppa en handduk i varmt vatten och pressa ut överflödigt vatten. Linda handduken runt håret. Detta gör att oljan kan tränga djupt in i hårbotten. Gör detta i cirka 5-6 minuter.
  3. Tvätta håret: Tvätta nu håret med ett milt schampo. Använd endast kallt vatten eftersom varmt vatten är skadligt för hårrötterna.
  4. Applicera balsam: Efter schamponeringen ska du använda ett balsam. Du kan också använda vatten från teblad som några droppar limejuice har tillsatts till. Eller prova en pasta av riven rödbeta till vilken hibiskuspulver har tillsatts. Hibiskusblomspulvret är en bra bas och är rikt på järn och andra vitaminer. Skölj av den efter en halvtimme med bara varmt vatten och inget schampo.
  5. Till sist en hårmask: Det sista steget är avgörande eftersom det förseglar näringen. Prova att göra den här masken hemma. Blanda två ägg, honung och lite kokosolja i en skål. Du kan lägga till en mogen banan i detta – banan är en hårmjukgörare. Du kan också använda olivolja i stället för kokosolja. Låt masken verka i 20 minuter och skölj sedan med ett milt schampo.

Så är det. Du har framgångsrikt genomfört en hemma spabehandling för håret hemma i bara 5 enkla steg. Vi rekommenderar att du upprepar den här processen en gång i månaden för att säkerställa ett friskt, mjukt och glänsande hår.

Lämna en kommentar