Spa-guide för Wien – de bästa dag- och hotellspas med pooler

Spa-guide för Wien – Använd vår oberoende spaguide för att välja bland Wiens bästa spahotell och dagspa: Vilka spahotell man ska välja för par och familjer. Och vilka spahotell som erbjuder den bästa utsikten. Använd länkarna för att ta reda på hur mycket ett spahotell kostar för en helg, eller hur länge du än vill stanna.

1. Spa Hotel Park Hyatt Vienna: Arany Spa: Arany Spa

Spaguide i Wien. Helt och hållet värdefullt och respektingivande: Park Hyatts spapool fick två poäng – först genom sin historiska miljö och sedan genom sin elegans.

Innan jag fick syn på Arany Spas mittpunkt reste jag ner i den överdådiga träpanelerade ”direktörshissen” i den före detta Wiens bank. Mitt i wellnessområdet öppnade en en meter tjock dörr med sex stålbultar en gång i tiden bankens valv.

Under en enda rymlig båge ersatte världens mest noggrant säkrade pool staplar av massiva buljoner med azurblå flytande lycka.

Sedan ombyggnaden för ett par år sedan kommer byggnadens glitter från andra saker än finansiella rikedomar: nu är det glänsande pärlemor och vissa förgyllda dekorationer som skapar glansen, som till exempel de gyllene virvelmosaikerna i ett behandlingsrum som påminner om Gustav Klimts Livets träd (se bild).

I bastu- och ångbastuområdet sprang en väl tilltagen hög med krossad is upp under iriserande kakel. Jag lovade mig själv en pirrande svalkande inpackning efter en grundlig uppvärmning.

Liksom behandlingsrummets Klimt-svirvlar lämnade även fitnesscentret ingen tvekan om att jag var i Wien: Har du någonsin lyft vikter i en elegant salong med mörka paneler som belyses av eleganta lampskärmar av tyg?

Adress: Am Hof 2, 1010 Wien

2. Hotel Sachers Boutique Spa

Spa-guide för Wien. Wiens mest legendariska lyxhotell glaserar inte bara sina Sacher-tårtor i utsökt choklad. Det är uppenbart att denna behandling i hög grad tilltalar både par och familjer.

På det egna spaet lindade Sacher-massörerna in mig i en chokladkroppsmask, bland andra läckra behandlingar baserade på kakao. Innan de penslade mig med den varma ljusbruna glasyren fick jag en fin peeling med krossade kakaobönor.

I stället för att använda klibbig flytande choklad använde teamet sin egen närande och uppstramande kakaokosmetiklinje. Det luktade ännu mer lockande som i konditoriet där nere, bara utan kalorier.

I övrigt fick örtångbadet extra poäng: I Kräuterbads åttkantiga rum ångade en stor kastrull försiktigt upp väldoftande örter som lavendel och rosmarin. Föreställ dig hur de frigjorda essenserna och aromerna omsluter dig i ett varmt moln av balsamisk ånga!

Det fanns också ett salt ångbad och en finsk bastu om du ville känna värmen. Enligt god österrikisk tradition är Sachers bastuområde blandat, och även om badbyxor och bikinis inte är tillåtna kan du svepa in dig i en hamamhandduk.

Även om det inte fanns någon pool var fitnesscentret topputrustat och oklanderligt, liksom de andra faciliteterna. Har boutique-spaet, som är öppet för hotellets och de lokala gästernas gäster, någonsin fullt upp? ”Vi ser till att spaet aldrig blir överfullt. Våra hotellgäster har verkligen företräde”, säger spa-chef Christine Koza.

Adress: Philharmoniker Str. 4, 1010 Wien.

3. Spa Hotel Sans Souci

Spaguide i Wien. Om det ingår i din semesterrutin att simma sina varv är ett av de bästa ställena att checka in på Hotel Sans Souci. Inte minst poolen, dagbäddarna och fitnessrummet gör det här spaet utmärkt även för familjer.

När jag korsade Wiens största, 20 meter långa, hotellpool dök jag ner i de glittrande reflektionerna från flera ljuskronor som kantar taket. Det var en flytande balsal, och helt och hållet min under den där februarimorgonen.

Förutom att arbeta bort Wiens ständigt lurande kulinariska frestelser i poolen fanns det också ett stort fitnessrum som var utrustat med de senaste lösningarna för kroppsträning.

Alternativt kunde gästerna lika gärna välja att belöna sig själva med traditionella spa- och skönhetsbehandlingar, till exempel en balinesisk massage med doftande ylang ylang- eller sandelträolja.

Ångbadet i grå marmor hade ett subtilt upplyst golv som inbjöd mig att lägga upp fötterna och slumra till, omsluten av en varm dimma. Det fanns också en bastu och en mindre varm biosauna.

I andra änden av det rymliga wellnessområdet lockade tre gräddfärgade relaxzoner med lila dagbäddar och grönt kuddade soffor. Jag bestämde mig för att smutta på mitt gröna örtte i sällskap av den stora bambun.

Adress: Burggasse 2, 1070 Wien

Att besöka ett dayspa eller bo på spahotell är ett bra inslag på möhippan inför bröllop!

Lämna en kommentar