Spabad hemma

Det låter lyxigt och det är det också; att ha ett spabad hemma. Det är fullt möjligt dock och inte så dyrt som du kanske tror att det är. Det beror såklart på vad du vill ha för något men om du verkligen vill ha ett så finns det alla möjligheter till att köpa ett. Det finns både för utomhus och inomhus och det är bara upp till dig att välja. Inomhus är bra för att det kanske är lite lättare att använda. Det är ett något större projekt att ta sig utomhus och de små trösklarna kanske gör att det inte används lika ofta. Utomhus kan vara en starkare upplevelse dock och särskilt på vintern. Tänk en stjärnklar kväll, det är minusgrader i luften men du glider ner i ditt spabad som håller nästan 40 grader. Tillsammans med några vänner och en drink. Eller helt ensam med en bok. Då kommer du att tacka dig själv för att du skaffade ett spabad.

Innan du köper ditt första spabad så ta dig en fundera över några saker. Vad är det du vill få ut av ditt spabad? Är det något som ska användas mest av dig kanske på daglig basis eller är det något som primärt kommer att användas vid större sammankomster och med vänner och familj? Det avgör vilken storlek du behöver på badet. Alltså hur många platser det ska finnas i badet. Nästa fråga är angående din budget. Du bör sätta en budget som du sedan följer. Det är lätt att annars springa iväg för mycket och det kan vara så att du ångrar dig i efterhand om du har lagt allt för mycket pengar på ditt bad. Skulle det bli så att du inte använder det så ofta som du hade tänkt så är det ännu värre och då blir det bara ett föremål som står i trädgården eller badrummet och har kostat dig massvis av pengar.

Var du ska placera ditt spabad är också viktigt att tänka på. Det kommer delvis att hjälpa dig att bestämma storleken eller tvärtom. Var du placerar det kommer att visa hur många som får plats. Ska du placera det utomhus så måste du dessutom noggrant förbereda underlaget. Det måste vara en stabil grund och om det inte är det så finns det risk att badet med tiden börjar att luta och stå snett och det är det ingen som vill. Därför är det nödvändigt att packa marken ordentligt och se till att ingenting kan röra på sig. Tänk på att vanlig matjord fryser på vintern och kommer att röra på sig. Därför är det bättre att placera det på grus eller en terrass.

Det finns som sagt otroligt många modeller och i olika prisklasser. De billigaste är de som är uppblåsbara men ändå av ett gummi som håller extremt länge. De har fördelen av att de är just billiga men de kommer inte med några särskilda finesser och det kommer inte att hålla lika länge som ett spabad i något annat material. Du kommer antagligen också att sitta direkt på golvet och inte upphöjda sittplatser. Det gör att det inte är lika skönt att bada tyvärr. De går ofta att få för runt 5000 kronor.

Från 5000 kronor finns det spabad upp till 100 000 kronor och även där över även om det kanske inte är så vanligt. ju mer du betalar, desto bättre kommer det att vara. Köper du dyrare så kommer det att tillkomma många fler funktioner och det kommer att vara mer varierande att bada. Det kan vara så att du får jetstrålar som fungerar som massage, bubblor som gör att det blir mer behagligt att bada och olika ljus i poolen för att skapa extra härlig stämning.

När du har köpt ditt bad så är det några saker som du behöver köpa till. Eftersom att vattnet är stillastående så finns det risk för att det samlas bakterier i det och det kan i värsta fall göra dig sjuk. Köp därför klor och aktivt syre som kommer att hålla vattnet fräscht. För att hålla koll på vattnets kvalitet är det bra att även införskaffa en PH-mätare och PH-reglerande medel. Det ska inte vara för surt men inte heller för basiskt.

För at värmen inte ska sippra ut varje gång du inte använder badet så är det nödvändigt med ett lock. Det kommer att göra att ditt bad håller en angenäm temperatur och mellan dina bad så sjunker inte temperaturen allt för mycket och det går snabbt att värma upp badet igen. Din värmekostnad kommer att skjuta i höjden om du inte har ett lock och behöver värma vattnet från grunden varje gång du ska använda badet. En fin stege är också bra att skaffa sig så att det är lätt at komma i och ur badet.

Lämna en kommentar